Τρίτη 15 Μαΐου 2012

2. Ψηφιακό Βίντεο: Η ιστορία της ΑΕΚ



Δημιουργοί: Μαρίνα Γαβρ. & Καλλιόπη Στ.


Η ιστορία της ΑΕΚ είναι ξεχωριστή και την διαφοροποιεί από τις υπόλοιπες ομάδες.

Το 1924, μια παρέα Κωνσταντινουπολιτών αποφάσισε να ιδρύσει ένα σωματείο με την ονομασία ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ.  Η ΑΕΚ ήταν πια πραγματικότητα…

Η ΑΕΚ εκπροσωπεί την προσφυγιά, τις χαμένες πατρίδες και την περηφάνια των Ελλήνων της Σμύρνης. Υπερηφανεύεται για τις καταβολές της, τις τιμά και τις μεταφέρει παντού μέσω του εμπνευσμένου από την Βυζαντινή Αυτοκρατορία εμβλήματός της. Μέσω του Δικέφαλου Αετού που ατενίζει σε Ανατολή και Δύση και φυσικά μέσω των χρωμάτων της, του κίτρινου και του μαύρου.
Το 1929 ο τότε πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος έδωσε την άδεια να παραχωρηθεί στην Ένωση έκταση στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ιδέα έπαιρνε σάρκα και οστά. Το γήπεδο της ΑΕΚ εγκαινιάστηκε το 1930 και ως το 2003 βρισκόταν στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Η σεζόν 2003-04 ήταν μία από τις χειρότερες στην ιστορία της ΑΕΚ. Κυρίως, διότι είχε ένα μεγάλο απόντα. Το γήπεδο «Νίκος Γκούμας», ο ναός που είχε φιλοξενήσει τις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας του συλλόγου κατεδαφίστηκε με την προοπτική να φτιαχτεί στην θέση του ένα νέο, υπερσύγχρονο στάδιο που μέχρι στιγμής παραμένει ένα όνειρο.

Είναι η πρώτη ομάδα που κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας και πανηγύρισε νταμπλ.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ


Τελική Έκθεση - Αναφορά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου